EnergiaGuru® S

Kontinuerligt konkurrenskraftigt avtal för små konsumtionsmängder

Energy Guru® S-tjänsten är till för ditt företag om dess årliga elförbrukning är mindre än 50 000 – 1 000 000 kWh. Syftet med tjänsten är att spara både din tid och dina pengar. Vi tar hand om allt du behöver för att få ett överkomligt och förnuftigt elavtal för ditt företag. I vår tjänst ingår:

  • Fortlöpande upphandling och underhåll av elavtal
  • Uppsägning av det gamla elavtalet
  • Uppgörande av nytt elavtal

Elupphandling ställer olika börsprodukter till ditt förfogande. Våra analytiker övervakar kontinuerligt elmarknaden och väljer lösningar som passar just dig. Vår service gör det möjligt att uppnå i genomsnitt 20% årsbesparing i ditt företags elkostnader.

EnergiGurus® verksamhet bygger på exakta marknadsdata och en hybridmodell för elförsörjning som utnyttjar ett varierat utbud av elmarknadens olika alternativ. Efter ibruktagning utlokaliserar du din elförsörjning till ett proffs och behöver bara följa resultaten. Som användare av EnergiGuru® gör du dig redo för konkurrenskraftig och förmånlig el – nu och i framtiden.

Räknare

Information om kundpris

2016

2017

2018

Elförsörjning hittills (moms 0 %) 2016 2017 2018
Förbrukning (MWh/år)
Realiserat snittpris (€/MWh)
EnergiaGuru®-pris (€/MWh)*
Skillnad jämfört med EnergiGuru®-pris i %
Skillnad jämfört med EnergiGuru®-pris i €/år
*pris inklusive regional prisskillnad och systemprodukt, ingen kundspecifik marginal. Dessa är de priser som har uppnåtts av EnergiGuru®-kunder genom åren.

Potentiella besparingar:

Kontakta oss

Kontakta oss

Tiina Kasvi

Kundservice
puh. 0400 738821
tiina.kasvi@energiaguru.fi

EnergiaGuru® S

50 000 – 1 000 000 kWh

GRUNDUPPGIFTER

Anslutningsavgift

  • Anslutningsavgiften är 500 €, varav vi krediterar 400 € under avtalsperioden.

Kostnader för tjänsten under avtalsperioden

  • Utöver anmälningsavgiften betalar du bara om din elförbrukning effektiveras med hjälp av vår tjänst.
  • Vi debiterar 50 % av de besparingar som uppstått.

Avtalsperiod

  • Avtals periodens längd är 5 år.

STJÄRNKLASSER

Prisklasser på elmarknaden 2018
Energipriset varierar upp till 50 procent mellan olika företag och i allmänhet debiteras företagen 20,00 € – 60,00 €/MWh. I vilken stjärnklass låg ditt företags pris 2018?


Snittpris: 2,908 snt/kWh


Snittpris: 3,552 snt/kWh


Snittpris: 4,136 snt/kWh


Snittpris: 4,721 snt/kWh


Snittpris: 5,727 snt/kWh

”Vi sparade tid och pengar”

Konkurrensutsättning av elförsäljningsavtal och jämförelse av elförsäljningsbolag är ett tidskrävande och utmanande jobb som inte nödvändigtvis passar ihop med egna kärnkompetenser. Det är ofta enklast att fatta ett snabbt beslut, även om man känner att det bästa och mest förnuftiga avtalet inte har förhandlats fram för företaget. Oftast är det enklaste alternativet att göra ett fastprisavtal, även om det kanske inte är den lämpligaste lösningen på marknadssituationen. När affärer behöver göras är det helt enkelt inte tillräckligt att ständigt underska vad som händer på elmarknaden. Det viktigaste är att du får ett elavtal gjort, då el alltid kostar något.

Så tänker man lätt, men lyckligtvis går det att få hjälp med konkurrensutsättning av elleverantörer och elförsörjning. Med EnergiGuru®-tjänsten fick vi ett konkurrenskraftigt köpeavtal och en färdig upphandlingsmodell för vårt företag. Det stod också klart att vi enligt Energiguru®-klassificeringen hade betalat för elektricitet genom ett tvåstjärnigt värde. Med andra ord hade upp till 60 % av andra konsumenter betalat mindre för sin el än vi. Just nu har vi uppnått en trestjärnig klassificering och vårt mål är att inom några år få fem stjärnor. Med EnergiGuruns® garantipool pool får vi fördelen hos ett storföretag och kan fokusera på att öka vår egen kompetens och vår omsättning.

Bageriföretagare från Norra Österbotten

Med hjälp av EnergiaGuru® sparar företag och organisationer pengar på elinköpen