EnergiaGuru® L

Tehokas ratkaisu sähkön hankintakustannusten minimointiin

EnergiaGuru® L -palvelu on tarkoitettu niitä yrityksiä varten, joiden vuosittainen sähkönkulutus on 5 GWh-1 TWh. Palvelun tarkoituksena on auttaa teitä tekemään säästöjä sähkökustannuksissa. Samalla säästätte myös omaa aikaanne, kun jätätte sähkönhankintaan liittyvät tehtävät asiantuntijoidemme käsiin. Hoidamme puolestanne kaiken tarvittavan, jotta saisitte yrityksellenne edullisen ja järkevän sähkösopimuksen. Palveluumme kuuluu:

 • Sähkösopimusten ylläpito ja tarvittaessa kilpailutus
 • Tarjouspyyntömateriaalien laadinta
 • Sähkönhankintastrategian valvonta ja toteutus
 • Aktiivisen sähkönhankintastrategian laatiminen
  • Riskikäsikirjan luominen
  • Ostotoimintamallien luominen hintarajoineen

Sähkönhankintastrategian kautta erilaiset pörssituotteet ovat käytössänne. Analyytikkomme seuraavat jatkuvasti sähkömarkkinoita ja valitsevat juuri teille sopivat ratkaisut. Palvelumme ansiosta yrityksenne sähkökuluissa on mahdollista saavuttaa keskimäärin 20 % vuosittaiset säästöt.

EnergiaGurun® toiminta perustuu tarkkaan markkinadataan ja sähkönhankinnan hybridimalliin, jossa hyödynnetään monipuolisesti sähkömarkkinoiden eri vaihtoehtoja. Käyttöönoton jälkeen ulkoistat sähkönhankinnan ammattilaiselle ja sinulle jää tehtäväksi vain tulosten seuraaminen. EnergiaGurun® käyttäjänä saat käyttöösi nykyaikaisen toimintamallin ja edullisen sähkön – nyt ja tulevaisuudessa.

Lataa auditoinnin pohja tästä

Laskuri

Asiakkaan hintatiedot

2016

2017

2018

Sähkönhankinta tähän mennessä (alv 0%) 2016 2017 2018
Kulutus (MWh/vuosi)
Yrityksen toteutunut keskihinta (€/MWh)
EnergiaGuru® hinta (€/MWh)*
Ero EnergiaGuru® hintaan %
Ero EnergiaGuru® hintaan €/vuosi
*hinta sisältää aluehintaeron ja systeemituotteen, ei asiakaskohtaista marginaalia. Nämä ovat hintoja, jotka yli vuoden EnergiaGuru®-asiakkaina olleet ovat saavuttaneet.

Potentiaalinen säästö:

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Tanja Sotka

myyntijohtaja
puh. 045 27 44 184
tanja.sotka@energiaguru.fi

Ville Knaapila

suurasiakkaat
puh. 046 8500 856
ville.knaapila@energiaguru.fi

EnergiaGuru® L

Yli 5 000 MWh
Tehokas ratkaisu sähkön hankintakustannusten minimointiin suurille( ja keskisuurille) kulutusmäärille

PERUSTIEDOT

Auditointi

 • Palvelun käyttöönotto aloitetaan auditoinnilla, johon kuuluu muun muassa sähkönhankinnan nykytilan ja säästöpotentiaalin selvittäminen sekä kehitystoimenpiteet ja toimenpidesuunnitelma.
 • Auditoinnin kulutusperusteinen hinta on 5 000 – 10 000 € (alv. 0 %)
 • Auditoinnin hinta hyvitetään kokonaan sopimuskauden aikana.

Palvelun kustannukset sopimuskauden aikana

 • Maksat ainoastaan, jos sähkönhankintasi tehostuu palvelumme avulla.
 • Laskutamme syntyneestä säästöstä 40 % ensimmäiset kolme vuotta, jonka jälkeen 20 % toteutuneesta säästöstä.

Sopimuskausi

 • Sopimuskauden pituus on 3 vuotta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Tähtiluokitukset

Sähkökaupan hintaluokitus 2018
Energian hinta vaihtelee eri yritysten kesken jopa 50 %, ja yrityksiä veloitetaan tyypillisesti 20,00 € – 60,00 €/MWh. Mihin tähtiluokkaan yrityksesi hinta asettui vuonna 2018?

 


Keskihinta: 29,08 €/MWh


Keskihinta: 35,52 €/MWh


Keskihinta: 41,36 €/MWh


Keskihinta: 47,21 €/MWh


Keskihinta: 57,27 €/MWh

 

EnergiaGuru-asiakkaiden keskihinta vuonna 2018 oli noin 31 €/MWh.

”EnergiaGurulla kulut kuriin”

Sähkön osuus yrityksemme kustannuksista on merkittävässä roolissa ja toimintamme kannalta on erittäin oleellista, että sen kustannustaso pysyy vakaana. Näin voimme tehdä suunnitelmia myös pitkälle tulevaisuuteen ilman  huolta suurista muutoksista kustannuksissa. Toimintamme kannalta on hyvin tärkeää nähdä helposti ja luotettavasti, milloin on oikeat perusteet tehdä päätöksiä ja milloin taas ei. EnergiaGuru®-palvelun avulla olemme onnistuneet pitämään maltillisen kustannustason markkinahintojen noususta huolimatta, ja sitä kautta saaneet säästettyä sähkönhankinnassa pelkästään vuositasolla tuhansia euroja. Aiemmin käytössämme oli vain yksi näkökanta ja suositus asiaan, mutta nyt saamme puolueettoman tuen päätöksellemme. Meille on tärkeä, että saamme näkökannan muualtakin kuin sähkönmyyntiyhtiön näkökulmasta.

Tullessamme EnergiaGurun® asiakkaiksi meille selvisi, että olemme olleet menneinä vuosina EnergiaGurun® luokituksessa vain kolmessa tähdessä. Tämä tarkoittaa sitä, että yli 40 % kuluttajista hankki sähkön edullisemmin kuin me. Olimme yllättyneitä, sillä suurena hankkijana ajattelimme hintamme olevan ehdottomasti kilpailukykyinen. EnergiaGurun® avulla olemme nyt päässeet luokituksessa viiden tähden asiakkaiden joukkoon ja tehneet huomattavia säästöjä sähkönhankinnan kustannuksissa.

Suomalainen puutarhayritys

EnergiaGurun® avulla yritykset ja yhteisöt säästävät rahaa sähkön hankinnassa